بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی شبکه های توزیع برق کشور در لرستان برگزار شد.
بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی شبکه های توزیع برق کشور در لرستان برگزار شد.
با حضور بیش از هزار نفر از محققان، اساتید، مدیران، کارشناسان ، دانشجویان و نخبگان علمی بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی شبکه های توزیع برق کشوردر دانشگاه لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع برق استان لرستان با حضور جمع کثیری از نخبگان صنعت برق کشور، دانشجویان، محققین و پژوهشگران و همچنین مدیران عرصه صنعت، بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی شبکه های توزیع برق کشور با همت برق لرستان و به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار گردید.
این گزارش حاکیست کنفرانس فوق که با مشارکت شرکت توانیر، انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران و شرکت های برق منطقه ای و توزیع سراسر کشور، دانشگاههای سراسر کشور و صنعت گران و با همت شرکت توزیع برق لرستان برگزار گردید حاوی دستاوردهای علمی و صنعتی بسیار ارزشمندی در حوزه های مختلف بود.
در بخشی از این گزارش آمده است میهمانان کنفرانس دکتر حسن غفوری فرد رئیس انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران، دکتر سید موسی خادمی استاندار لرستان، دکترسید زمان حسینی معاونت هماهنگی انتقال شرکت توانیر، دکتر عسگریان ابیانه معاونت انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران و جمعی از مسئولین استانی و کشوری بودند که به عنوان سخنرانان کنفرانس نیز در مراسم افتتاحیه نقطه نظرات خود را در خصوص اهمیت برگزاری اینگونه کنفرانس ها بیان داشتند.
دکتر سید زمان حسینی معاونت هماهنگی انتقال شرکت توانیر بعنوان سخنران کنفرانس در خصوص جایگاه انجمن های علمی و کنفرانس ها مطالبی را عنوان و ابراز داشت: انجمن های علمی IEEE،ICT و انجمن های از این قبیل ارتباط صنعت و دانشگاه را جدی گرفتند و توانستند تصدی گری دولت را کاهش دهند و همچنین ضمن اینکه مشکلات را مرتفع نمودند دست آوردهای بسیار خوبی مانند کنفرانس شبکه های توزیع و کنفرانس psc رانیز به همراه داشتند.
معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر گفت: یکی از این انجمن ها با نام IEEEکه در سال 1963 تاسیس شد یکی از بزرگترین سازمان های مهندسی برق دنیاست که بیش از 423 هزار نفر عضو دارد و کارهای بسیار مهمی در بخش برق انجام داده است، همچنین انجمن اس پرس که در سال 1965 فروپاشی برق آمریکا اتفاق افتاد و 30 میلیون نفر بی برق شدند بنیاد نهاده شد تا بتواند مشکلات صنعت برق آمریکا را حل نماید و با برنامه ریزی و با آینده نگری در صدد ریشه کردن چنین بحران هایی برآید.
دکتر حسینی گفت: سیگرام یکی از مجامع بزرگ علمی دنیاست که نزدیک به صدسال است در حوزه توزیع فعالیت می نماید و تابستان گذشته نشست دو سالانه خود را برگزارکرد که یک سری مطالب کلیدی از آن نشست استخراج و بصورت کاربردی و عملیاتی مورد بهره برداری قرار گرفت، که در همین راستا نیز در بخش توزیع قریب به 250 انجمن فعال در دنیا وجود دارد که فقط در حوزه تولید پراکنده و شبکه های توزیع کار می کنند.
وی در خصوص خروجی کنفرانس ها گفت: در اینگونه نشست ها کارهای مهمی انجام می گیرد و خصوصا به مسائل زیست محیطی توجه جدی شده و قابلیت اطمینان شبکه ها بعنوان یک اصل درکنفرانس ها بطورجدی در دستور کار قرار می گیرد.
دکتر حسینی گفت شبکه هایی که برای سال 2040 در دنیا پیش بینی شده است متأثر از دو مدل است، مدل اول توسعه شبکه هایی که بصورت سنتی اجرا می شود اعم از تولید، انتقال و توزیع و مدل دوم فعال سازی شبکه های توزیع یا به عبارتی نسل جدید شبکه ها ی آینده که تقریبأ 50 درصد توزیع و 50 درصد شبکه های سنتی کنونی است.
وی استراتژی های مورد بحث در کنفرانس ها را بسیار مهم تلقی نموده و اظهار داشت: کاهش تولید کربن که تقریبأ برای تولید هر کیلو وات انرژی الکتریکی 600 گرم دی اکسید کربن تولید می کند، مشارکت بیشتر مشترکین ، استفاده از فن آوری های جدید ICT، مدیریت گلوگاههای شبکه برق یعنی نقاطی که مشکل اساسی برای تأمین برق مطمئن و پایدار وجود دارد، طراحی بازار، محدودیت های زیست محیطی، مدیریت سمت عرضه و تقاضا ، هوشمندسازی شبکه ها و در نهایت استفاده حداکثری مردم جهان از انرژی برق ، که در این خصوص قابل ذکر است، حدود 2 میلیارد نفر در جهان از این نعمت الهی بی بهره اند.
معاون هماهنگی انتقال گفت: ظرفیت فعلی نیروگاههای نصب شده 80 هزار مگاوات است و 35 میلیون مشترک برق وجود دارد و یکی از قابلیت های بسیار خوب شبکه های برق کشور ارتباط شبکه های برق با 8 کشور همسایه است که بعد از انقلاب بدلیل برقراری ارتباطات سیاسی و همچنین مسائل اقتصادی بوقوع پیوسته است.
ایشان درخصوص رعایت الگوی مصرف برق گفت: در سال 57 پیک بار کشور3500 مگاوات بود که در حال حاضر این رقم به 60 هزار مگاوات رسیده که نشان دهنده اهمیت دادن حکومت اسلامی به رفاه جامعه و ایجاد صنعت و اشتغال زایی در کشور است،لذا با این تفاصیل همه مشترکین بایدالگوی مصرف برق را رعایت نموده و یاور صنعت برق کشور باشند.
دکتر حسینی مدیریت مصرف انرژی را یکی از محورهای اصلی کنفرانس عنوان نمود و گفت: دو شاخص مهم در صنعت برق کشور مطرح است اول زمان خاموشی هر مشترک در سال و دوم قطعی برق هر مشترک در طی یکسال که بین 10 تا 15 مورد تعیین گردیده است
ایشان با اشاره به اینکه مدیریت مصرف 2 تعریف دارد گفت: برخی کشورها تعریف مدیریت مصرف را یکپارچه می دانند وعبارتست از مجموع فعالیت های هماهنگ بین صنعت برق و مشترکین به منظور تعدیل برق مصرفی و دوم اینکه برخی کشورها مثل استرالیا خود دو تعریف از این موضوع دارند. الف Dm مدیریت دیماند ب sm مگاوات ساعت که در اولی میزان افزایش مصرف اعلام می شود و دومی در طول زندگی الزاما بایستی میزان مصرف انرژی کاهش یابد.
دکتر حسینی در خاتمه برنامه های جهانی مدیریت مصرف را بدینصورت بر شمرد:
1- سیگنال های قیمتی
2- اطلاع رسانی عمومی
3- جایگزینی تکنولوژی
4- سهمیه بندی و مکانیزم بازار
در ادامه مهندس فریدون خودنیا مدیرعامل شرکت توزیع برق استان لرستان به بیان دیدگاهها و جایگاه کنفرانس ها در صنعت برق پرداخت و گفت: یکی از با کیفیت ترین کنفرانس ها در طی سال های اخیر کنفرانس بیست و چهارم در لرستان بود که به معنای واقعی ارتباط بین صنعت و دانشگاه در آن تداعی و عملی شد.
مدیر عامل برق لرستان افزود: برگزاری این کنفرانس در محل دانشگاه لرستان شرایط پیوند صنعت و دانشگاه را فراهم نمود بطوریکه در بسیاری از مراحل اجرای کار و پرداختن به فرآیندها با اساتید دانشگاه ارتباط های نتیجه بخشی برقرار شد.
مهندس خودنیا برگزاری هرساله کنفرانس را یکی از ضرورت های صنعت برق دانست و گفت: پایداری و تاب آوری شبکه ها به جهت استحکام و نیز خدمات رسانی باکیفیت تر و تحویل انرژی مطمئن تر و با ضریب اطمینان قابل اتکاء از خروجی فرآیند کنفرانس هاست.
وی با تآکید براینکه استاندارد سازی و مقاوم سازی شبکه ها از اصول و پایه های صنعت برق است ابراز داشت: شرکت های توزیع محکوم به رعایت این اصول و اجرایی نمودن این اصول و مبناها هستند.
مدیرعامل برق لرستان با اشاره به تشکیل نمایشگاهها و ارائه آخرین دستاوردهای صنعت برق و تولید کنندگان کالاها و تجهیزات بیان داشت: علیرغم وجود مشکلاتی که در اثر سیل فروردین ماه 98 در لرستان به وقوع پیوست خوشبختانه شرکت های بزرگی در برپایی و نمایش کالاها و تولیدات خود نقش پررنگی ایفاء نمودند.
مهندس خودنیا همچنین به بیان مشخصات و میزان مشارکت ها پرداخت و گفت: این کنفرانس طبق نظر مجریان و مسئولان برگزاری از لحاظ کمیت و کیفیت در مقام مقایسه با دیگر کنفرانس ها تفاوت های محسوسی داشت.
وی گفت: یکی از تفاوت ها تعداد مقالات واصله به دبیرخانه بود که در این دوره 1377 مقاله کامل توسط دبیرخانه دریافت شد و سپس بر اساس محورهای کنفرانس به کمیته های علمی تخصصی ارسال و پس از تعیین داوران و بررسی کمیته ها 356 مقاله پذیرفته شد.
مهندس خودنیا در پایان افزود از دیگر تفاوت های کنفرانس بیست و چهارم ارتباط علمی و عملی با دانشگاه بود که طی این فرآیند دانشجویان و اساتید سهم بسزایی در ارائه مقالات داشتند و مقالات آنها طبق نظر داوران پذیرفته و مقالات برتر نیز معرفی گردیدند.